Nyheter

170924
I dag har sex av hundarna från E-kullen gjort sitt MH på Götene BK. Jag är jätteglad för att så många hade tid och möjlighet att komma.
Förra helgen gjorde H W's Erex / Uruk'haï sitt karaktärsprov (TC) hemma i Frankrike med resultat Bestått :)
Resterande hundar kommer göra sina MH vid ett senare tillfälle.


161130
Elton (Æsir) har varit på sin tredje utställning i helgen. På alla tre har han belönats med HP och BIR och på två även BIG-3. Stort grattis till Inga och hennes fina kille!


161123
I dag är ingen vanlig dag för i dag är det D-kullens födelsedag!
Stort grattis på 2-årsdagen Flink, Dacci och Izzie. Hoppas ni får många fina år framöver med era underbara ägare (hi-hi, det gäller Dacci och Flink förstås)

Happy och dottern Izzie på bilden till höger.


160825
Alla valparna är nu tingade och många har redan åkt iväg med sina nya ägare.


160624
Den 13 juni nedkom Happy med tio valpar. Fördelningen var två tikar och åtta hanar. Allt gick fint och Happy skötte sitt jobb med bravur.
Tyvärr räcker inte tikarna till alla som vill ha, men hanar däremot finns det "kvar".
Så är du intresserad av en hane efter Hollaenderhuset's Be Happy och Ice Breaker des terres d'Alfheim så hör av dig till mig på epost, telefon eller FB.
Mer om föräldrarna hittar du på sidan "Kullar -> Planer".


160521
I dag har Dacci och Lotte varit i Hässleholm på utställning. Det var SKKs Internationella och Dacci ställdes för första gången i unghundsklass. Dömde gjorde Karl-Erik Johansson och han gav Dacci excellent, CK, Cert, Cacib och BIR. Stort grattis till Lotte och Daccis första Cacib!


160518
Den tredje och sista i D-kullen, Flink, är också röntgad. Även han HD B och ED 0. Så härligt, tre av tre "fria" både fram och bak!


160511
Nu är även Dacci (Daiquiri) röntgad. HD B och ED 0, härligt!


160509
I dag fick Shaki somna in tillsammans med sin "syster" Elmi. Två gamla damer på 14 och 15 år som har spritt glädje runt sig i många år. Det var tufft att vara med om detta men samtidigt kändes det bra att finnas där för dom. Vila i frid älskade hundar!


160425
Nu har jag fler än en nyhet :)
Hundarna i D-kullen gjorde sina MH under början på april. Tyvärr kunde jag inte närvara då jag var på en liten date med Happy och Ice Breaker i Paris. Men för att Izzie skulle få gjort MH samtidigt med sina syskon så tog Birger henne igenom "banan".

Den andra nyheten är att jag till slut hittade en hane. Valet föll på en fransk kille, Ice Breaker des terres d'Alfheim, med lite korthårsanor. Han är (snart) tre år, är friröntgad på höfter och armbågar, har franskt karaktärsprov (skottfast) och tävlar i lydnad.
Det är en mycket social, trevlig, sprallig och väldigt lydig kille. En aning mjuk men inte feg, har stor arbets- och leklust. Både Happy och jag föll direkt!
Så nu håller vi tummarna för att det blir valpar, kollar troligen om hon är dräktig i slutet på vecka 19.


160119
Nu intensifieras sökandet efter en hane! Om jag hittar en som uppfyller mina krav så blir det förhoppningsvis parning under senvintern/våren 2016. Det är ingen lätt uppgift, det svåraste är att hitta någon med både bra mentalitet, god hälsa (även hos föräldrarna) och som är skottfast. Men den som lever får se :)


160109
Happy startade 2016 som hon slutade 2015!
På MyDog i Göteborg blev det excellent med ck, Cacib och BIR. Mycket nöjd med min urfällda goa tjej som alltid gör sitt bästa :)


151212
Flink och Happy har varit på Nordisk Vinnarutställning i Stockholm. Flink fick Very Good och Happy blev BIR och Nordisk Vinnare-15.
Grattis Anna till mycket snygg visning i ringen!


150914
Så var det dags för ett GRATTIS igen!
I lördags var Lotte på SKKs nationella utställning i Eslöv och visade upp Dacci. Resultatet blev än en gång i juniorklass, excellent, ck, cert och BIR. Domare denna gång var Luis Pinto Teixeira från Portugal. Heja-heja!


150906
Grattis Nina och Izzie (Di Izzie) till debuten i juniorklass på Europavinnarutställningen på Lilleström! Izzie fick ett Very Good, och för dagen är det ett helt ok resultat. Hon behöver mogna och bli mer stabil och "fast" i sina rörelser. Stort grattis Nina och ett extra plus för gott uppförande på både hund och handler ;)


150830
Dacci (Daiquiri) har varit på SBK utställning i dag och fick sitt första cert, endast 9 månader gammal! Dömde gjorde Roland Fors. Grattis Lotte och Dacci!


150826
En "olycka" kommer sällan ensam heter det ju och så är det även i detta fallet.
I måndags vandrade Happy Workmate's Elektra vidare över regnbågsbron. Hon har levt ett långt och lyckligt liv i Holland i nästan 13,5 år.
Mina tankar går till Frans och hans familj som har förlorat en älskad familjemedlem.


150811
I dag har Blaze vandrat vidare över regnbågsbron. Älskade Blaze som har spridit så mycket glädje. Nu lever du vidare via dina barn och barnbarn, och även snart barnbarnsbarn. Tack Yvonne med familj för att ni gett henne ett så underbart och rikt liv!


150809
Happy har varit på SKK utställning i Askersund i dag. För domare Birgitte Schjöth (Danmark) blev det i championklass excellent, ck och BIR. Nöjd!


150729
Devil har nu flyttat till sin nya ägare. Han kallas i fortsättningen "Flink", ja för det är precis vad han är. En mycket duktig hund med ett stort hjärta.
Vi önskar Anna och Stefan stort lycka till med världens goaste hund, och välkommen till familjen "Happy Workmate's"!


150609
Devil behöver ett nytt hem.
Läs mer om detta på Bloggen!


141123
Happys valpar är födda. Det var fyra stycken men tyvärr dog den första under förlossningen. Det är två tikar och en hane, alla tre stora och fina.


141031
Happy är dräktig! Vid ultraljud dag 24 konstaterades att det fanns några stycken foster. Eakt hur många vet vi inte men fyra såg vi iaf.

Beräknad nedkomst är 22-23 november 2014.
Vi går nu in i dom tre sista veckorna av dräktigheten och Happy mår prima :)


140805
Nu har vi varit ute på en lydnadsklass 1 tävling och en utställning. Lydnadstävlingen gick inget vidare men vi fick med oss ett 1:a pris.
Den 19 juli ställdes Happy för specialdomare från Holland, Jan de Gids och jag är jättenöjd med resultatet. Hon fick excellent, ck, cacib och BIR (enda långhår). Synd att inte fler tog chansen att ställa för en så kunnig domare. Och ja, jag hade uppmanat andra HH-ägare att anmäla via RHHs facebookgrupp.

Nu närmar sig löpet med stormsteg, ungefär tre veckor kvar. Spännande!
Var inte helt enkelt att hitta en ersättare för Dirk men nu är det klart :)
Det är en fransk hane som heter Haguen du Domaine Des Sphinx Noirs. Han är röntgad med HD A och ED 0. Han bär inte heller på det gula genet (kbr/kbr) så det blir inga gula valpar. Han är inte heller rädd för höga ljud eller skott.
Mer information finns under "kull->planer".


140331
P.g.a. omständigheter ingen kunde veta om på förhand så blir det inga valpar efter Dirk. Jag får nu leta efter en ny hane som uppfyller mina krav. Jag återkommer med mer information så snart det finns någon :)


140126
Nu är hane bestämt inför parningen av Happy vid hennes kommande löp. Han heter Graaf Graag Gezien v.d. Rozeborgh men kallas Dirk. Dirk är född och bor i Holland. Han kommer ur en kull på sju valpar, 2 hanar och 5 tikar. Det är en stabil och trygg hane som inte är varken ljudkänslig eller skotträdd. Som "jobb" är han vakthund vid en bilverkstad. Han har ingen utställningsintresserad ägare och har därför endast visats på den holländska rasklubbens (NHC) kulldag.
Jag ser fram emot den här kombinationen och mot slutet på mars åker Happy och jag mot nya äventyr i Holland :)
Bilder på både Happy och Dirk hittar du under "Kullar" ->"Planer".


130701
Ja, nu har hon "gjort" det igen!
I lördags debuterade vi i Lägre klass rapport och blev uppflyttade :) Att Happy skulle fixa detta redan i debuten var för mig en stor överraskning, speciellt eftersom vi har tagit det väldigt lugnt efter hennes hälta för tre veckor sedan. Men Happy ställer upp i både regn och sol, genomför tävlingen utan en enda nolla och blir till slut tvåa på 494,5 poäng.

Tack husse för en strålande tävlingsdag!


130619
Lördag den 15 juni ställdes Happy ut på Dansk Kennel Klubs internationella utställning i Vejen. Happy visade sig väl och domaren Kim Vigsø Nielsen tyckte såhær om henne:
"3 år, dejlig hoved og udtryk, korrekt bid, smuk hals og overlinie, velanlagt kryds, herlig krop, velvinklet, særdeles velgående, korrekt pæls og farve, herlig temp".
Resultat: 1exc, ck, cert, cacib, BIR (DK, Nord och Int. champion).
Bilden visar en "rätt" nöjd Hilde :)


130610
Det är med stor sorg jag skriver att Kaizer inte längre är i livet. Det var ingen sjukdom eller liknande utan personliga omständigheter som var orsaken.


130224
Dagens utställning i Bø, Norge gav de resultat jag hade hoppats på. Happy fick cert och cacib och kan nu även titulera sig Norsk Utställningschampion!
För dagen var hon ej i päls men annars fick hon fin kritik.
Sedan Happy lämnade valpklass har hon ställts ut sju gånger, och har av sju olika domare tilldelats "excellent". Kan inte vara annat än nöjd med det avelsresultatet :)


130116
Happy startade 2013 som hon började och slutade 2012, på utställning. Årets debut var på My Dog i Göteborg och domare i var Per Svarstad. Han hade även med sig en "elev" eller vad det heter som klämde och kände.
Happy ställdes i championklass med resultatet "excellent", ck, 1btkl, cacib och BIR.


121230
Under hösten har Happy debuterat i Lägre klass spår och fixade uppflyttning direkt i debuten. Vi fick inte så höga poäng då det fattades lite pinnar i spåret. Under spåret var vi rejält ute och "cyklade", efter en bajspaus hade Happy svårt att hitta tillbaka till spåret och jag trodde loppet var körd. Men skam den som ger sig verkar vara Happys motto och hon hittade tillräckligt med apporter, inkl. slutet, till att vi fick betyg :) Så med 457,75 poäng blev vi 2:a och uppflyttningen var ett faktum. Jippi!

I december var vi iväg på årets andra utställning och vilken lycka det blev. Happy belönades med cert, cacib och titeln Svensk Vinnare 2012. Och inte nog med det, hon tog nu det cert hon behövde efter fyllda två och blev då samtidigt Svensk Utställningschampion. Gissa om jag var glad ;)

Ja, 2012 har varit ett år som har mer än uppfyllt mina förväntningar. Happy har visat sig vara en mycket arbetsvillig hund som tar de flesta utmaningar med ett "smil", allt är kul. Tävlingsmässigt hoppas jag att vi under 2013 kommer ut i lägre och högre rapport och kanske även högre spår om vi har turen att komma med, under förutsättning att vi får vara friska självklart. Ja, målen och önskningarna finns där och det är ju alltid en början.

Jag kommer under 2013 även att intensifiera letandet efter en passande hane till Happy. Inte världens enklaste uppgift men någonstans finns han ju.
Jag tror ärligt att Happy har något att tillföra aveln och fortsätter hon vara frisk så hoppas jag på Happy-avkom under 2013.


120606
Nu har Happy gjort två starter i appellklass spår och vid andra försöket fixade vi uppflyttningen.
Vid första försöket den 17 maj så spårade hon jättefint men markerade inga pinnar. Snacka om att matte blev snopen för annars har hon kunnat missa någon pinne men aldrig alla. Vi körde resten av dagen som träning och lydnaden var jag jättenöjd med, inga nollor.
Men skam den som ger sig, vi tränade på och den 3 juni i Skövde så plockade hon alla pinnarna i spåret, fick 10:a på budföringen och genomförde lydnaden utan några nollor. Härligt! Poängen blev 246,25, inte jättebra men det räcker.


120114
Lördag den 7 januari deltog Happy på den internationella utställningen MyDog i Göteborg. Dömde gjorde Orietta Zilli från Italien och Happy var enda anmälda HH. Resultatet blev Excellent med CK, Cert, Cacib och BIR. Vi ställde även upp i gruppfinalen och blev där uttagen bland de 7 bästa i grupp 1. Ett resultat jag är mycket nöjd med :)


110921
I dag kom Happys röntgenresultat. Hon har HD A och ED 0, alltså bästa möjliga. Då är ett steg mot ev. framtida avel avklarat.


110815
På SKK's nationella utställning i Askersund belönades Happy med ck och cert. Blev även BIR, men utan konkurrens :) Hon var enda HH.


110731
Happy ställdes ut i sin första officiella klass på utställningen i Ransäter. Resultatet blev både ck, cert och cacib.


110420
C-kullen fyller 5 år, grattishälsningar från eran riktiga mamma Vega och kennelmamma Hilde!


110418
Lilla Happy har blivit stor och fyller 1 år i dag!
Pappa Leo hälsar till alla i Hollaenderhuset's B-kull och grattar på födelsedagen.


110404:
"Stjärn-kullen" fyller i dag 9 år!
Vi gratulerar och säger "Hipp, hipp, hurra för kennelns förstfödda!"


110109:
I torsdags gjorde Happy inomhusdebut på MyDog i Göteborg. Hon ställdes i valpklass (6-9mnd) och dömdes av Fredrik Norgren. Resultatet blev en 1:a med HP.


101229:
Yobas dotter H W's Yobas Blaze har varit i Holland och parats med Warro. Förhoppningsvis blir det valpar i Njurunda i månadsskiftet februari-mars.


101129:
Nu har jag även lagt till text och bilder från "Vi minns" på Yobas sida. Birger hade saknat detta efter senaste uppdateringen.


101001:
Hemsidan publiceras nu med Dreamweaver istället för Frontpage. Har tagit bort nästan alla engelska sidor men kommer ha en sida där jag berättar lite "om allt".
Har även tagit bort "dagboken" och istället öppnat en blogg.


100926:
Happy har varit på utställning i Lindesberg. Hon ställdes i valpklass 4-6 mnd och domare var Roland Fors. Resultat 1: med HP.

Happy och Izzie

Happy och valparna

Dacci med rosetter

Hilde och Ice Breaker

Lotte och Dacci med priser

Izzie, här 7,5 månader gammal

Dacci och Lotte

Elektra

Blaze

Happy uppställd

Happy

Happy med metallapport

Happy med rosetter

Haguen

Happy och Birger

Hilde är gladHollaenderhuset's Be HappyHollaenderhuset's Be HappyHappy under rapportträningHappy Bir MyDog Happy vill in i bilburen Vega grattar c-kullen Happy 1 år Leo och Vega 9 år Happy i ringen